Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Last Blues Band - Tornóczi Tibor remek kis bluescsapata, melynek Felvidéken nincs párja. A helyenként, jazz, soul és rock elemekkel tűzdelt szerzeményeikben még mindig ott van a láng, mely a blues-berkekben már csak pislánkol.

TENGS LENGS - Több ízben járt már vendégként a Budapesti underground banda a Felvidék füstös kis kocsmáiban. Kitűnő zenei kíséret mellett, helyenként csípős szövegvilágú ének és humoros megjegyzések teszik színessé az előadásaikat.

BIG MAN BAND - Nagy ember, nagy zene. Azt vallják magukról, hogy nem számít a stílusuk, azt csinálják amit szeretnek, ha kell rockiznak, ha kell belenyúlnak az ősi punkos múltjukba, de a tíz év nyomot hagyott a Felvidéki  Blues történetében.

Csukamájolaj - Fiatal zenekar mely most van igazán kialakulófélben. HBB feldolgozásokat és saját szerzeményeket is műsorra tesznek, melynek minden rajongójuk kimondhatatlanul örül.

Canned Heat r.b. - Sajtos Feri r.b. csapata, mely nem csak hazánkban, hanem külföldön is osztatlan sikerrel turnézik. Feri volt a 2008-as év Szlovákiai Bluesmanja.

HISTÓRIA - 2005-ben alakult a banda és mára már két lemezt is kiadtak. Ahol számít valamit a blues és a blues-rock, ott már fellépett a zenekar. A Kína című dallal a Felvidék zenei élvonalába léptek és azóta kicsik és nagyok kedvencei. A zenekar a FBPF házigazdája.

Ser ON Stone - Újonnan alakult zenekar, régi ismerősökkel. A zenekar repertoárjában klasszikus és mocskos bluest hallhat az érdeklődő. 

TaZaJó

Az együttes 2008 őszén alakult egy baráti zenélés után. Az elején trióként működtünk, dob-basszusgitár-gitár formációval. Fél évvel később csatlakozott hozzánk a jelenlegi énekesnőnk, Noémi. Kezdetben egyszerűbb blues, rock nótákat játszottunk, később megpróbáltunk újítani,  funky-s, és bárzenés dallamokkal. Jelenleg változtatásokkal próbálkozunk a zenekaron belül, mind stílusilag, mind pedig formációlag is. Úgy néz ki, a közeljövőben ideiglenesen bővülünk egy billentyűssel és így lehetőségünk nyílik olyan dolgok megvalósítására, amit eddig nem lehetett. 
További info, video, képek :    
www.tazajo.weebly.com

Blúz tér 10

A budapesti Blúz tér 10 zenekar számos blues-jazz fesztivál, sörfesztivál, borfesztivál, illetve egyéb könnyűzenei rendezvény meghívottja. A csapat saját szerzeményekből álló, magyar nyelvű, dallamos, pozitív, több esetben erős iróniával átitatott dalaival invitálja közös szórakozásra a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó közönséget. Néhány hete elkészült albumuk a koncert helyszínén megvásárolható lesz.

 

A zenekar honlapja: www.bluzter10.hu

Expired Passport


1998-ban alakultunk pozsonyi magyar fiatalokból a Wreck sulizenekar romjain. Kezdetben sok feldolgozást játszottunk, mint minden kezdő csapat, de ahogy íródtak a saját nóták, folyamatosan kialakult egyéni hangunk. Sokféle zsánerből merítünk, a fő csapás a hard rock, azonban ez is sajátos felfogású, igyekszünk mellőzni a közhelyeket. A szövegek általában a jelenkori társadalom és az emberi kapcsolatok problémáiról szólnak, olykor némi élccel és humorral, máskor érzelmesebben, de van úgy, hogy direktebb fazonírozással. Első komolyabb sikerünket a zselízi Ritmus ‘99 fesztiválon arattuk, ahol második helyen végeztünk és elvittük a különdíjat is. A kezdeti időszakban tagja volt a zenekarnak Strieľenec Dávid gitáros és három vokalista lány: Danis Diana, Kozák Julianna és Havasi Mária. Közben elkészült az együttes demófelvétele, s nem sokkal ezután stabilizálódott a zenekar felállása: a mikrofonnál Wurster Mihály (Miskolc) állt, a gitárt Vajda András (Vajdi) kezelte, basszusgitáron Strieľenec Mátyás (Matyi) játszott, Lacza Gergely (Gerő) pedig dobolt. A hangzás feszesebb lett, saját stílusát ezidőtájt alakította ki a zenekar. Sok tehetségkutató fesztiválon értünk el sikert, kétszer szerepeltünk a budapesti Sziget fesztiválon, Bécstől Királyhelmecig rengeteg helyen megfordultunk, különböző rádióadók vendégei voltunk (a Pátria Rádióban egy évben többször is), 2002-ben pedig élőben szerepeltünk a Duna Televízió egyenes adásában. 2005-ben Kreatika címmel szerzői kiadásban megjelentettük első hivatalos CD lemezünket. A hanghordozó jó kritikákat kapott, ennek ellenére nem igazán tudott bekerülni a köztudatba, mivel nem sokkal a lemez elkészülte után az énekes és a basszusgitáros is távozott a zenekarból, így az album promotálása helyett a formáció átszervezése emésztette fel energiánkat. Misit Vajdi unokatestvére, Vajda Laci, Matyit pedig Szabó László (Szampó) váltotta. Laci gitározott is, de a korábbi szintre akkor küzdötte fel magát a csapat, amikor 2006-ban Vanya Barbara (Bori) énekesnő is csatlakozott. Egy évre rá azonban külföldre költözött, és ismét egy bő esztendőt kellett várni, hogy újra megszilárduljon az együttes felállása. 2008 őszén megtaláltunk új énekesnőnket Hodosy Marianna személyében, és ezzel egyetemben Vajda Laci is bejelentette távozását. Nem sokkal ezután a formáció Pozsonyban ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Az Expired Passport 2006 eleje óta önálló klubesteket is szervez Pozsonyban, 2009 februárjától pedig már Dunaszerdahelyen is. Ezeken a klubesteken a dalok akusztikus megszólalásban hangzanak el, hasonlóan, mint pár hónapja a Szlovák Televízió Magyar Adásában, s az utóbbi időben a Passport akusztikus koncerteket is elvállal. Az együttes 2005 végén az elsők között lett tagja a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesületének. 

- Sonia & the Soulbreakers


A zenekar spontán találkozások, s régi barátságok eredményeképp született. Sonia és Huba véletlen összefutottak egy vidéki fesztiválon. Sonia épp új zenekar alapításán törte a fejét, s olyan embereket keresett, akik mind zeneileg, mind emberileg valódi partnernek bizonyulnak egy új felállás létrehozásában. Fél év elteltével újra összesodorta őket az élet, s addigra annyit ért bennük a dolog, hogy pikk-pakk kipattant a fejükből a megfelelő irány és, hogy kik is lennének a legrátermettebb figurák. Így született meg a "SONIA&theSOULBREAKERS", mely a '60-as '70-es évek soul, funk muzsikájáig nyúlik vissza, gyökereket eresztvén a zene talajába, s egyfajta sajátos, szabad, energikus hangvétellel játszik: Aretha Franklintől, Janis Joplinon át Sherrie Williamsig, vagy a '80-as évekből ismerős "funk-rock-disco"-t játszó Mothers Finestig mindent, ami csak mozgásba hozza őket. A felállás: ÉNEK: Sonia, a "Sonia és a sápadtarcúak"-ból, a "Janis Joplin emlékzenekar"-ból, jól ismert, különös bájjal, s hangi adottsággal megáldott, perui énekesnő. Aki tüzes dél-amerikai temperamentumával minden koncertet fölhevít. És a "Kyru gotta humble", a P.Box és számos egyéb formáció frontembere, a hazai bluesvilág meghatározó férfihangja Kyru. GITÁR: Péter Gábor a "Kyru Gotta Humble", kultikus rythm&blues bandából, mindig síró gitárjával. DOB: Mózes Zoltán a "Napokon" zenekarból, aki zene mellett színészként, táncosként is sikeres művész. BASSZUSGITÁR: Ratkóczi Huba a "Napokon", az "Esclin Syndo", a "Seen", a "Doors memorial" gitárosa, aki itt 4 húron döngöl, mélyebb tartományokban. 2011 februárjában a csapatthoz csapódott Németh Gábor aki anno a Sonia és a Sápadtarcúak formációjának megalkotója és segítője volt. Vele elkezdődik Sonia új korszaka mely reményeik szerint még az előzőt is felülmúlhatja.